Koskemattomat ja kuvan kauniit Seychellit ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Kenian itäpuolella olevat suhteellisen pilaantumattomat saaret koostuvat 115 koralli- ja graniittisaarista, mitkä kuuluvat UNESCO:n listaamiin viidakkoihin. Kukoistavat koralliriutat, palmujen täyttämät puuterin hienoa hiekkaa omaavat rannat ja suuret siirtolohkareet saavat jokaisen ihastumaan saariin. Lähes puolet näiden saariryhmien kokonaisalueesta on suojeltua ja useimmat ovat myös kalarikkaiden merensuojelualueiden ympäröimiä, jolloin sukeltaminen ja snorklaaminen on unohtumaton kokemus. Seychellit omaavat myös yhdet maailman parhaimmista paikoista kalastukselle, jonka takia se on kalastajien matkakohteiden kärjessä. Lisättynä paikalliseen tuliseen ruokaan ja ylellisiin lomakohteisiin, ei ole vaikeaa ymmärtää, miksi saaret ovat niin suosittu kohde.

Uskomattomia kokemuksia Seychelleillä

1. Kalliokiipeily ja köysirata

Molemmat näistä aktiviteeteista on helposti löydettävissä saarelta ja ne tarjoavat uskomattoman seikkailun saaren syövereihin. Valjaiden ansiosta toiminta on täysin turvallista ja mikään muu tapa ei anna viidakkoon samaa näkymää, kun vaijeria pitkin kulkeminen. Tämä ei kuitenkaan ole paras tapa viettää aikaa niille, jotka pelkäävät korkeita paikkoja, tai nopeaa menoa.

2. Laitesukellus ja snorklaaminen

Seychellit tarjoavat äärettömän kauniin maiseman sukeltamiselle ja varsinkin saaren pohjoisella puolella oleilevat kilpikonnat ovat uskomaton näky. Täällä on myös mahdollista suorittaa sukelluskurssi, tai kokeilla sukeltamista, jos se ei ole vielä tuttu harrastus. Lämpimät ja kirkkaat vedet antavat harrastukselle täysin erilaisen tunnelman, kuin Suomen sameat, kylmät ja värittömät vedet.

3. Saarihyppely

Aloittamalla päivän La Dinguessa, voidaan hypätä saariristeilylle, joka kulkee saarten ympäri. Samalla päästään kävelemään ja patikoimaan kuuluisilla kivisillä rannoilla, joiden valkoisena loistavat hiekkasärkät ovat mainioita pysähdyspisteitä tropiikin ihailemiselle.

4. Retki Victoriaan

Seychelli saarien pääkaupunki on Victoria, joka sijaitsee Mahella, eli saariryhmän suurimmalla saarella. Täältä löytyy alueen kasvitieteelliset puutarhat, jossa on nähtävää trooppisen kasvillisuuden ja kauniiden eksoottisten kukkien osalta. Lisäksi voidaan tutustua teeplantaaseihin, joissa tehdään laadukasta ja luonnonmukaisesti kasvatettua teetä. Lisäksi kohteeksi kannattaa ottaa paikallisten marketti, jossa päästään tutustumaan herkkuihin ja kuuntelemaan

5. Nauti auringosta.

Auringonlaskun aikaan kannattaa tähdätä risteilylle, ai ihailla tätä omalta rannalta. Esimerkiksi piknikki katamaraanilla tai ratsastusretki rannalla ovat unohtumattomia elämyksiä. Samalla päästään vilkaisemaan minkälainen on ollut paikallisten, parhaillaan rantaan palaavien kalastajien päivän saalis.