post

Architecture of Oia town on Santorini

Meren täyttämän kalderan ympäröimä, uskomaton Santorini saa täydet pisteet dramaattisesta kauneudesta. Valkaistut valkoiset rakennukset ja huvilat ovat rakentuneet tuliperäisille jyrkänteille ja sinikattoiset kirkot nousevat sinisenä välkkyvää taivasta vasten. Kirkkaat siniset vedet ja

väriä tuovat ihmeköynnökset tekevät tästä saaresta silmiinpistävän kauniin. Kaikista korkeimmalla kohoavat mustat laavakielekkeet, Firan ja Oian siirtokunnat. Nämä ovatkin saaren viehättävimmät ja kalliimmat kohteet, sillä esimerkiksi Oia on maailman kuvatuimpia kohteita. Muita nähtävyyksiä saarelta löytyy runsaasti ja niihin kuuluu esimerkiksi Akrotirin arkeologinen alue, muinainen Thira ja Perissan mustahiekkainen ranta. Eikä pidä unohtaa kuvankauniita auringonlaskuja. Saarelle saapuminen laivalla tuo heti alkuun lähtemättömän vaikutuksen, jota ei ole mahdollista saada muualla.

Uskomattomia asioita mitä tehdä Santorililla

1. Auringonlaskun ihaileminen

Santorini on ehkä parhaiten tunnettu uskomattomista auringonlaskuista ja siellä käyneen matkailijan on helppo ymmärtää miksi. Kun aurinko katoaa horisonttiin, suuren tuliperäisen kraatterin taakse, koetaan upeimpia auringonlaskuja mitä on mahdollista nähdä. Tätä voidaan ihailla monesta eri paikasta ja loman aikana kannattaakin kokeilla muutamaa eri paikkaa, jotta lopulta voidaan viimeinen ilta viettää parhaassa mahdollisessa näkymässä. Samalla voidaan rentoutua kupposen kanssa ja pelata vaikka netti kasino sivustolla pokeria, jolla tienataan mukavasti matkaan varattu budjetti takaisin. Jos kuitenkin reissussa halutaan pelata enemmän netin uhkapelejä, tulee ottaa huomioon ettei Kreikan alueella vedonlyönti onnistu. Eli paikallisten lakien mukaan pääsy vastaaville sivuille on kielletty.

2. Löydä sisäinen valokuvaajasi

Santorini on kaupunkina kuvankaunis, sinisten ja valkoisten väreissä komeilevien, ikonisten kirkkojen ansiosta ja vaaleanpunaisten villiruusujen koristaessa rakennuksia. Kun tähän lisätään vanhat tuulimyllyt, ei maisema voisi olla idyllisempi. Tämän takia kannattaa varata runsaasti tilaa muistikortille kuvia varten, jottei yksikään kaunis hetki jää ikuistamatta.

3. Jyrkänne hyppiminen

Oian Ammoudi rannalla on piilossa saaren paras hyppypaikka. Seikkailuja etsiville matkaajille tämä on ehdoton kohde päiväksi, sillä pienen polun päästä löytyvältä kielekkeeltä päästään loikkaamaan suoraan sinisenä säkenöivään mereen. Vaikka jyrkänne ei ole kymmeniä metrejä korkea, on se tarpeeksi vaikuttava antaakseen sysäyksen adrenaliinia ja saadakseen hymyn huulille.

4. Vuokraa mönkijä

Mönkijät ovat yksi parhaimmista ja hauskimmista tavoista tutkia saarta. Vaikka bussilla pääseekin useimpiin paikkoihin, mönkijällä yksikään alueen salaisuuksista ei jää tutkimatta. Muutaman päivän aikana päästään myös sellaisille alueille, joissa hintataso on matalampi ja väestö enemmän paikallisia, eikä niin turismiin keskittynyttä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *