post

Palawan-1Palawan on Filippiinien vastaus paratiisille. Tämä saariprovinssi venyy lounaaseen Borneolle, rehevien kalkkikivihuippujen noustessa merestä jalokivien tapaan niin kirkkaana, että kalojen piirteet voi melkein nähdä yksityiskohtaisesti pinnalta. Nauhat hohtavaa valkoista rantahiekkaa kahisevien palmujen kera reunustaen näitä viidakon peittämiä saaria, samalla kun veden alla koralliriutat kukoistavat vaikuttavalla monimuotoisuudella trooppisia kaloja. Tämä tietenkin tekee paikasta yhden maailman parhaista sukelluskohteista. Saaren muihin nähtävyyksiin kuuluu sen uniikki luonto, smaragdin väriset järvet ja viehättävät kalastajakylät. Coron on täynnä ylellisiä

lomakohteita ja El Nido huokuu luonnollista kauneutta, ollen yksi houkuttelevimmista saarista muodostelmassa. Täältä voidaan edetä saaria hyppimällä ympäri upean Bacuit saariston. Yksi Palawanin suosituimmista nähtävyyksistä on maailmanperintö kohteeksi listattu luonnonpuisto, joka on vaikuttava kalkkikivi luolasto, johon sisältyy myös maanalainen joki.

Parhaimmat aktiviteetit Palawanilla

1. Sukeltaminen Coron Bayllä

Coron Bay on Palawanin pohjoisella puolella sijaitseva rannikko ja sitä reunustavat Busuanga ja Culion saaret. Sukeltamisen kannalta paikka on kaikin puolin ihanteellinen, mutta ranta on tunnettu parhaiten maailman parhaimmista hylyistä. Hylyt ja erilaiset kivimuodostelmat tarjoavat mainion ympäristön snorklaamiselle, sekä laitesukellukselle, ja näkyvyys ulottuu jopa 20 metriin. Se onkin esimerkiksi Forbes lehden mukaan 10 parhaan sukelluskohteen listalla.

2. Puerto Pincesan maanalaisen joen tutkiminen

St. Paulin maanalaisen joen löytää luonnonpuistosta, 50 km matkan päästä Palawanin Puerto Princesasta. Puisto on kuuluisa maailman pisimmästä maanalaisesta joesta ja se on juuri lisätty maailman 7 ihmeen joukkoon. Jokea pääsee melomaan tunnin ajaksi ohjatuille kierroksille, jolloin päästään näkemään sen maanalaisia osia ja nauttimaan yhdestä luonnon hienoimmista muodostelmista. Erilaiset kalkkikivi muodostelmat ja luolastossa asuvat lepakot ovat varmasti unohtumaton näky.

3. Saarihyppelyä Hondya Bayllä

Pienet saaret ja riutat Honday Bayn ryhmittymässä kuhisevat suuria ja pieniä kaloja, sekä muita veden eläimiä, useissa eri väreissä ja muodoissa. Vedenpinnan ollessa matalalla, nähdään kuinka valkoinen puhdas hiekka tuntuu jatkuvan loputtomiin ja tämä tekeekin paikasta täydellisen uintia ja snorklaamista varten. Myös syvemmillä kohdilla näkyvyys on pohjaan asti, jolloin merielämään on mahdollista tutustua myös laivasta käsin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *