post

1221664692-crystal-Clear-waters-of-maldives-beachMalediivit ovat maailman hurmaavimpiin kuuluvien saarien paikka, mutta alueen meri on se, joka saa saaret todella loistamaan. Valoisat sinivihreät ja turkoosit vedet, joiden syvyyksiin voidaan kurkistaa kristallimaisen kirkkauden ansiosta vaikeuksitta. Rannat hohtavat valkoisen hienon hiekan ansiosta, joka jatkuu sulavasti veden alla, lähes saumattomasti yhdistyen. 26 luonnollisesta kehäriutasta muodostuvat Malediivit ovat yksi maailman matalimmista maista, nousten vain kolme metriä merenpintaa korkeammalle. Kolme metriä saadaan mitattua vain saarten korkeimmilta kohdilta, ja koska saaret uppoavat joka vuosi hiukan, korkeus vähenee entisestään. Lumoavan veden alla odottaa uskomaton koralliriuttojen maailma, joka kukoistaa monimuotoisuudellaan. Tämä saakin houkuteltua sukeltajia ja snorklaajia ympäri maailman kokemaan sen ainutlaatuiset mahdollisuudet. Tekemistä riittää myös surffareille, jotka pääsevät nauttimaan väljistä vesistä, ilman turhaa ruuhkaa. Rannalla luksus hotellit ja lomakohteet tarjoavat täydellisen lähtökohdan merellisille seikkailuille, joka onkin saariston paras tarjonta. Ilmastonmuutos on kuitenkin nopeasti uhkaamassa tätä etua, eli mikäli Malediivit kiinnostavat, kannattaa siellä käydä nopeasti.

Parhaat aktiviteetit Malediiveilla

1. Sukeltaminen

Malediivit on yksi maailman parhaimmista sukelluskohteista ja jos jossain tätä halutaan kokeilla, on paikka mitä mainion. Sukellusta päästään kokeilemaan edulliseen hintaan ja eripituisia reissuja järjestetään jatkuvasti. Yleisimpiä merieläimiä ovat esimerkiksi rauskut, valaat, hait ja merikilpikonnat. Kristallin kirkkaat siniset vedet tarjoavat uskomattoman näkyvyyden, eikä edes märkäpukua tarvita, sillä lämmin meri suorastaan kutsuu. Jos sukeltaminen ei sovi, on snorklaus mainio vaihtoehto. Koska riutat ovat niin koskemattomia, on näkymät joka tapauksessa uskomattomia.

2. Delfiinien bongaaminen

Tämä kuuluu saaren suosituimpiin elämyksiin ylivoimaisesti. Juuri ennen auringonlaskua veneet lähtevät laiturista, eikä vie usein aikaakaan kun ensimmäiset yksilöt löydetään. Leikkisät ja aktiiviset eläimet nähdään usein suorittamassa hyppyjä ja erilaisia kuperkeikkoja, jotka saavat jokaisen turistin hymyilemään.

3. Saarihyppelyt

Vaikka tätä ei heti uskoisi, Malediiveilla on myös suuria asutettuja alueita, joissa paikalliset asuvat ja työskentelevät pysyvästi. Jos matkaaja on vain yksityisillä saarilla, esimerkiksi lomakohteessa, kannattaa suunnata tutustumaan kulttuuriin saarihyppelyiden avulla. Maa on kuitenkin muslimivaltio, eli pitkät hameet tai housut ovat pakollisia, samoin kuin olkapäiden peittäminen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *