post

Heart-of-Polynesia-Cook-Islands-wallpaper-the-cook-islands-21382617-1600-1200Jos unelmana on ollut haaksirikkoutuminen Tyynellemerelle, on Cookinsaaret juuri oikea paikka. Ranskan Polynesian ja Samoan väliin jäävä saariryhmä omaa vahvat siteet Uuteen-Seelantiin ja sen 15 saarta ovat tunnettuja viekoittelevista sinivihreistä laguuneista, palmujen täyttämistä rannoista ja tulivuoren huipuista. Lisäksi vielä positiivisena puolena on mainittava paikalliset, jotka ovat Tyynenmeren alueen ystävällisimpiä ihmisiä. Rarontonga on saarien turistikeskus ja sieltä löytyykin luksuslomakohteita, rehevät huiput ja kauniit rannat. Aitutaki lähentelee Bora Boran kauneutta, mutta on huomattavasti edullisempi. Kiinanruusun kiipeämät huvilat on rakennettu rinteille ja laguunista löytyy 21 pientä saareketta ja luotoa, joihin päästään helposti vaikka kajakilla. Vanhanaikaisen rantamajan tai veden päälle rakennetun bungalowin varaaminen on suotavaa ja näin voidaan kokea oma Robinson Crusoe unelma.

Mitä tehdä Cookinsaarilla?

1. Lasipohja veneet

Tutki upeaa vedenalaista maailmaa Cookinsaarilla, tietenkin kastumatta, lasipohjaisten veneiden ansiosta. Reissuille pääsee hyppäämään rannasta kätevästi ja tämä antaa eturivin mahdollisuuden nähdä pinnan alle. Jättimäiset piikkimakrillit, kilpikonnat, hait ja joka valaat ovat yleisiä näkyjä näillä retkillä ja tietenkin tähän lisätään erivärisinä loistavat koralliriutat, joiden ympärillä eksoottiset kalat uivat.

2. Saaren tutkinta

Vedenalaisen maailman ja kuvankauniiden rantojen lisäksi Cookinsaarilla on rikas kulttuuri ja värikäs historia, johon päästään uppoutumaan seikkailemalla ympäri saarta. Retkelle voi lähteä yksinään tai järjestetysti, jolloin päästään ihailemaan vanhoja teitä, muinaisia seremonia paikkoja, vanhoja kalkkikivi kirkkoja kuuluisia luonnollisia maamerkkejä, kuten mustaa kiveä ja tulivuoren huippua, jotka kutsutaan Neulaksi. Se on myös mainio tapa kuulla paikallisten tietoa ja kasvattaa ymmärrystä alueen historiaa kohtaan.

3. Viidakko seikkailut

Rantojen rauhallisuutta ei välttämättä heti malteta jättää, mutta ne jotka uskaltautuvat lähteä viidakkoon, pääsevät seikkailulle. Tämä voidaan toteuttaa rennommalla patikoinnilla tai vauhdikkaammalla mönkijä ajelulle, jolloin Rarotonga viidakko ja sen kasvillisuus tulee hyvin tutuksi. Opastetut tai itsenäisesti suoritetut matkat vievät vierailija piilossa oleviin laaksoihin, kukoistaviin sademetsiin ja muihin luonnon tarjoamiin maisemiin.

4. Te Vara Nui -kylä

Jos halutaan oppia paikallisesta kulttuurista lisää, kannattaa käydä Te Vara Nui kylässä, jossa päästään ihailemaan tanssiesityksiä ja musiikkia. Kansantanssin ja musiikin lisäksi päästään ihailemaan Tonaikin legendan näytöstä, joka pidetään kelluvilla tasoilla, vesiputous puutarhassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *