post

Four-Seasons-Resort-Bora-Bora-08Jättimäisen sombreron muotoinen rehevä ja tuliperäinen saari on tuttu useista Tyynenmeren unelmista. Keskipisteenä ja suurimpana etuna tällä trooppisella saarella ovat sen upeat laguunit ja turkoosin värisenä hohtava vesi. Kalat, kilpikonnat, hait ja rauskut uivat kirkkaiden vesien uumenissa ja pieniä saarekkeita sekä luotoja on ympäri laguunia. Saari itsessään on alueellisesti Ranskaa tähän kuuluvan herkullisen keittotaidon saattelemana. Sukeltaminen ja snorklaus on huippuluokkaa ympärillä olevilla riutoilla ja saaren palmuista koostuvaan viidakkoon pääsee patikoimaan tunneiksi. Jos matkalle lähdetään isommalla budjetilla, voidaan piiloutua johonkin luksusbungaloweista, jotka on rakennettu veden päälle. Onnellisuudesta voi nauttia auringon paisteessa ja illan tullessa meren hiljainen loiskutus tuudittaa matkaajan uneen.

Parhaat aktiviteetit Bora Boralla

1. Paikalliseen elämään tutustuminen Vaitapen kylässä

Lomakohteiden hohteelta piilossa oleva pieni Vaitapen kylä on mainio paikka aidon paikallisen boraboralaisen kulttuurin kohtaamiselle. Päivisin elämä kulkee ostosten ja lasten ympärillä, kun taas iltaisin koko perheet lähtevät illallistamaan ruoka autoille, joita kylän keskusaukio on täynnä. Iltaa voidaan jatkaa ihailemalla kirkasta tähtitaivasta laitureilla ja kuuntelemalla meren rauhallista liikehdintää.

2. Kiipeily kohti sodan jäänteitä

Bora Bora oli suhteellisen tärkeä strateginen saari toisen maailmansodan aikana. Tuhannet Yhdysvaltalaiset sotilaat olivat asemoituneet tähän eksoottiseen paikkaan, tietenkin aiheellisen varusteiston kanssa. Suojellakseen tukikohtaa paikalle rakennettiin valtavia ranta tykkejä, jotka turvasivat poukamaan ylhäältä mäeltä. Nämä japanilaisia vastaan rakennetut tykit ovat vieläkin osittain säilyneet ja vaikka ne onkin hiukan hankala löytää, on historian koskettaminen käsin etsimisen arvoista.

3. Patikointia vuoristossa ja laaksoissa

Jos rannalta maltetaan irtautua, päästään tutustumaan Bora Boran sisämaahan. Mahdollisuuksia toinen toistaan upeammille patikointi reiteille on runsaasti ja oppaan kanssa päästään myös näkemään laguunin kattava maisema, mikä varmasti syöpyy mieliin pitkäksi aikaa.

4. Pyöräile saaren ympäri

Bora Bora on tarpeeksi pieni, jotta se voidaan helposti pyöräillä ympäri. Pyörän vuokraaminen ja 32 kilometrin pituinen rantatie vie ehkä koko päivän, mutta samalla voidaan tutustua rentoon elämään uponneisiin kalastajakyliin, muinaisiin polynesialaisiin temppeleihin ja uskomattomiin panoraama näkymiin. Tämä antaa mukavan kontrastin lomakohteiden turismille.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *