post

bali-IndonesiaHuumaavan kulttuurin täyttämä Balin saari on juhlaa aisteille. Suitsukkeiden tuoksu leijuu hindutemppeleistä, riisipellot hehkuvat lähes sähköisen vihreänä ja ruoka saa makunystyrät hyppimään. Surffaaminen, uiminen, ostoksilla käyminen ja auringonotto ovat eksoottisen saaren suosituimpia ajanvietteitä, samoin kuten rehevän maaseudun tutkiminen. Ubudin kaupungissa päästään uppoutumaan maan hengelliseen puoleen, Sanurissa ja Seminyakissa viihdytään koko perheen voimin ja turismin sykkivän sydämen voi tuntea Kutalla. Vaihtoehtoisesti voidaan tutustua viereisen saaren saloihin, sillä idässä kohoava tuliperäinen Lombok on huomattavasti halvempi ja vähemmän turistisoitunut saari, joka pystyy tarjoamaan samat kokemukset kuin Bali, mutta edullisemmin, ja ilman tungosta. Saarien lumoava henki kätkee matkaajan lämpimään, trooppiseen syleilyyn.

Mitä kokea Balilla?

1. Tutustu paikallisiin

Jos Baliin halutaan todella tutustua, kannattaa ryhtyä sosiaaliseksi paikallisten kanssa. Väestö on suurimmaksi osaksi ystävällisiä ja englantia puhuvia paikallisia on runsaasti. Näin päästään oppimaan paikallisten tavoista, löytämään parhaat ravintolat ja paikallisten herkut, tai jopa saada kutsu kotiin vierailulle.

2. Hemmottele itseäsi paikallisilla herkuilla

Matkan aikana kannattaa ehdottomasti kokeilla joitain Balin paikallisia herkkuja. Useimmat ravintolat ja paikallisten baarit omaavat laajan kirjon suussa sulavia ruokia kuten Babi Gulinhia, Sate Lilitiä ja Ayam Betutua.

3. Kiipeä kuuluisalle Baturin vuorelle.

Jotta Balin upean kauneuden näkee korkeuksista asti, ei tarvitse olla erityisen kokenut kiipeilijä. Kuuluisalle Baturin vuorelle aloitetaan kiipeileminen Kintamanista ja matkalla nähdään viidakkoa, sekä kaunis järvi, joka heijastaa alueen rauhallisuutta. Tuliperäisellä vuorella on paljon tarjottavaa ja seikkailua etsivät matkailijat voivat päästä vaeltamaan metsässä jopa 1 700 metrin korkeuteen. Sanomattakin on selvää, että näistä korkeuksista näkymät ovat uskomattomat.

4. Nauti illanvietosta

Rankan päivän ja hyvän ruuan jälkeen on aika siirtyä rentoutumaan ja nauttimaan illanvietosta. Ranta on täynnä erilaisia klubeja ja baareja, joissa illanvietto sujuu rattoisasti. Osa paikoista on myös sijoitettu kivisten jyrkänteiden päälle, jolloin henkeäsalpaava näkymä avautuu merelle. Juoma kädessä ja aaltojen loiskutusta kuunnellessa unohtuu varmasti arjen murheet ja matkasta saa kaiken irti.

5. Surffaa Kuta rannalla

Vaikka Balilla onkin runsaasti kauniita rantoja, joilla ottaa aurinkoa, voidaan myös kokeilla esimerkiksi surffaamista. Varsinkin aloittelijoille kohde on ihanteellinen ja eri koulutuspaikkoja löytyy runsaasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *